Aan de kook

Hotspot Hutspot heeft in Rotterdam drie vestigingen, ieder met een eigen moestuin. Op zich niet zo heel bijzonder, toch? Maar wat Hotspot Hutspot nu echt uniek maakt, is dat het een restaurant is voor én door de wijk. Zo is de jongste kok 10 en de oudste kok 83 jaar is.
Alle drie de vestigingen staan niet in de beste wijken, maar wordt daarentegen wel onderhouden door echte aanpakkers. Deze aanpakkers hebben het alleen niet altijd zo even makkelijk gehad. Zo is een groot deel vroeger regelmatig in aanraking gekomen met drugs, maar proberen dit door middel van Hotspot Hutspot te veranderen.

Opdrachtgever: Hotspot Hutspot

Diensten: concept, productie, short film

Briefing

Hoe laten we aan de gemeente Rotterdam en de wijk zien wat Hotspot Hutspot daadwerkelijk is en doet?
hotspothutspot_1

Aanpak

Om de maatschappelijke impact te laten zien zijn we op ontdekkingstocht gegaan naar het verhaal achter het restaurant en haar werknemers. Na een heerlijke kaasfondue op locatie Heijplaat ontdekte we Gio in de keuken. Gio heeft een lange tijd moeite gehad om van de drugs af te blijven. Hij is zelfs naar Zuid-Afrika gegaan om af te kicken en voelt zich nu een stuk beter sinds hij werkt bij Hotspot Hutspot. Door dit verhaal werden we geïnspireerd door zijn vallen en opstaan. Een groot deel van ons voedsel komt uit de grond, moet schoongemaakt en bereidt worden. Waarom accepteren we dit bereidingsproces bij mensen dan minder makkelijk?

Voor de short film is gekozen om dit bereidingsproces als verhaallijn te nemen, waarbij alle losse ingrediënten uiteindelijk terechtkomen in een mooi gerecht. Net zoals Gio.

Resultaat

Nieuwsgierig wat we voor je kunnen betekenen?